ΠΑΛΜΙΚΟ ΚΑΤΣΑΒΙΔΙ SID 4-A22

Ιδανικό για συνεχές βίδωμα, αλλά όχι μόνο

Δείτε περισσότερα για το προϊόν

SID 4-A22


SID 4-A22

210 2880600

210 2880607

gr-custser@hilti.com
Οι επαγγελματίες που επέλεξαν το παλμικό κατσαβίδι, σήμερα το θεωρούν ως το κύριο εργαλείο τους σε αντίθεση με το δραπανοκατσάβιδο SF το οποίο χρησιμοποιούν συνήθως για διατρήσεις.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΝΟΣ ΠΑΛΜΙΚΟΥ ΚΑΤΣΑΒΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΔΡΑΠΑΝΟΚΑΤΣΑΒΙΔΟΥ;

Φαντάσου ότι σφίγγεις το μπουλόνι ενός τροχού αυτοκινήτου με ένα γαλλικό κλειδί. Στην αρχή δεν θα συναντήσεις καμία αντίσταση, οπότε βιδώνεις ολοένα πιο γρήγορα μέχρι να κουραστείς. Στην πρώτη εμπλοκή, το εργαλείο θα "κλωτσήσει" με συνέπεια να του δώσεΙς ώθηση με ένα μικρό χτύπημα. Το χτύπημα δίνεται κάθετα σε σχέση με τον άξονα περιστροφής, είναι η λεγόμενη “εφαπτομενική κρούση”. Έτσι ακριβώς λειτουργεί και το παλμικό κατσαβίδι.

Αντίθετα το δραπανοκατσάβιδο έχει ένα μηχανισμό διάτρησης. Στην αρχή, όταν δεν υπάρχει αντίσταση, η ταχύτητα περιστροφής αυξάνει αργά για να φτάσει ένα όριο που θα είναι χαμηλότερο του παλμικού κατσαβιδιού. Όταν οι εμπλοκές γίνουν αισθητές, το εργαλείο θα σταματήσει τη λειτουργία του.
Αν, για παράδειγμα, πρέπει να στερεώσεις μικρές βίδες, ειδικότερα σε συνεχόμενες στερεώσεις, το παλμικό κατσαβίδι θα είναι πιο αποτελεσματικό από το δραπανοκατσάβιδο λόγω της ταχύτητας περιστροφής του και της ικανότητάς του να φτάνει γρήγορα τη μέγιστη δύναμη.

Βίδωμα σε ξύλο με το SID 4-A22 Βίδωμα σε ξύλο με το SID 4-A22
Βίδωμα ενός οδηγού με το SID 4-A22 Βίδωμα ενός οδηγού με το SID 4-A22

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΑΛΜΙΚΟ ΚΑΤΣΑΒΙΔΙ


Για να επιλέξεις το ιδανικό για σένα παλμικό κατσαβίδι, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου δύο στοιχεία:
  • Το πρώτο αφορά στην αντίδραση της σκανδάλης, δηλαδή την ικανότητα του εργαλείου να αυξάνει γρήγορα τις στροφές/λεπτό έτσι ώστε να μπορούν να γίνονται περισσότερα βιδώματα.
  • Το δεύτερο στοιχείο είναι το torque release, δηλαδή η ροπή πέραν της οποίας εμφανίζονται οι πρώτες εφαπτομενικές κρούσεις. Το στοιχείο αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη διότι, από τη στιγμή αυτή, θα μειώνεται αισθητά η ταχύτητα περιστροφής και, συνεπώς, η απόδοση βιδώματος.
Άλλο παράδειγμα: αν πρέπει να στερεώσεις βίδες μεγάλων διαμέτρων, το παλμικό κατσαβίδι είναι το σωστό εργαλείο για σένα, διότι, χάρη στην εφαπτομενική κρούση, θα έχεις μεγαλύτερη ροπή σε σχέση με το δράπανο.

Εκτός από τις επιδόσεις του SID 4-A22, υπογραμμίζουμε και την εργονομία του παλμικού κατσαβιδιού σε σχέση με το δραπανοκατσάβιδο: πιο ελαφρύ και πιο συμπαγές. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι θεμελιώδες όταν δουλεύεις όλη μέρα με το εργαλείο αυτό, ειδικότερα σε περιορισμένους χώρους.

Τέλος, αντίθετα με το δραπανοκατσάβιδο, το παλμικό κατσαβίδι SID 4-A22, χάρη στο μηχανισμό της εφαπτομενικής κρούσης, δεν εκθέτει τον καρπό σου σε κίνδυνο από τη ροπή. Ο χρήστης συνεπώς, μπορεί με πλήρη ασφάλεια να κρατάει το εργαλείο στο ένα χέρι χωρίς την ανάγκη ύπαρξης χειρολαβής (αντίθετα με το δραπανοκατσάβιδο για το οποίο η χειρολαβή είναι υποχρεωτική αν το εργαλείο παράγει περισσότερο από 50 Nm).


ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΒΙΔΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ


Κάθε επαγγελματίας ενδιαφέρεται για τη χρήση του παλμικού κατσαβιδιού.
  • Ο ηλεκτρολόγος στερεώνει σχάρες καλωδίων με βίδες για τσιμέντο (τύπου HUS), ή ακόμη βιδώνει συσκευές φωτισμού σε βιομηχανικά κτίρια.
  • Για τον υδραυλικό, η κύρια εφαρμογή είναι η χρήση αυτοδιάτρητων βιδών στους αεραγωγούς, οι οποίοι με τη σειρά τους μπορούν να στηριχθούν με συστήματα στερέωσης Η/Μ και αγκυρόβιδες HUS.
  • Ο οικοδόμος το χρησιμοποιεί για την κατασκευή ξυλοτύπων.
  • Για τον ξυλουργό για συναρμολόγηση κουφωμάτων και επίπλων.

SID 4-A22


Έχουν τοποθετηθεί cookies στον υπολογιστή σας για να μας βοηθήσει να γίνει αυτή η ιστοσελίδα καλύτερη. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ανά πάσα στιγμή. Σε αντίθετη περίπτωση, θεωρούμε ότι είστε σύμφωνοι να συνεχίσετε.