ΣΑΡΩΣΗ ΤΕΝΟΝΤΩΝ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ, TECH PARK II, PUNE ΙΝΔΙΑ

Πώς βοηθήσαμε στον έλεγχο της ασφάλειας των τενόντων

Hilti jobsite reference tech park II Pune India

Η πρόκληση

Hilti jobsite reference tech park II Pune India

Το Tech Park II είναι ένα μεγάλο πάρκο ΙΤ, εξοπλισμένο με υπηρεσίες υποστήριξης υψηλής τεχνολογίας, που καλύπτει έκταση μόλις 100.000 m2.

Ολοκληρώθηκε το 2014. Αλλά κατά τη διάρκεια των τελικών εγκαταστάσεων, μερικοί τένοντες διατρήθηκαν, σε σημεία όπου δεν είναι επιτρεπτή η διάτρηση.

Ως εκ τούτου, ο αρχιτέκτονας και οι κατασκευαστές αποφάσισαν να ελέγξουν την ασφάλεια της δομής και την ακεραιότητα των διάτρητων τενόντων.

Η λύση της Hilti

Για την εργασία επιλέχθηκε το εργαλείο Ανίχνευσης PS 1000 X-Scan της Hilti.

Πρώτα, το X-Scan χρησιμοποιήθηκε για να ανιχνεύσει την ακριβή θέση των τενόντων και για να μετρήσει το πάχος της επικάλυψης σκυροδέματος πάνω από τους τένοντες.

Αυτά τα δεδομένα σάρωσης, στη συνέχεια, συγκρίθηκαν με το βάθος των οπών, για να διαπιστωθεί αν ο τένοντας ήταν στο ίδιο βάθος - δηλαδή αν ήταν δυνατόν να έχει χτυπηθεί ο τένοντας.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι κανένας από τους τένοντες δεν είχε καταστραφεί κατά τη  διάτρηση και ότι η δομή ήταν ασφαλής.

Αυτός ήταν ένας έξοχος, μη καταστροφικός, τρόπος για τον προσδιορισμό της ασφάλειας της δομής, εξοικονομώντας χρόνο και αποφεύγοντας καθυστερήσεις στο έργο.

ΖΗΤΗΣΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ PS 1000 X-SCAN

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να ζητήσεις μια επίδειξη των συστημάτων σάρωσης και ανίχνευσης της Hilti, επικοινώνησε με την τοπική ομάδα της Hilti. Είναι χαρά μας να βοηθήσουμε στο εργοτάξιο, online ή τηλεφωνικά.

ΡΩΤΗΣΕ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟ

  • Έχεις μια ερώτηση τεχνικής φύσης; Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας.

    gr-custser@hilti.com 2102880600