ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΑΡΩΣΗΣ

Τυπικές εφαρμογές για εργαλεία και συστήματα ανίχνευσης

Hilti detection systems typical applications

Είναι εύκολο να χτυπήσετε ένα κρυφό αντικείμενο όταν εργάζεσαι σε ένα εργοτάξιο.

Έτσι, τα συστήματα ανίχνευσης της Hilti έχουν σχεδιαστεί για να εντοπίζουν σωλήνες, καλώδια που διαρρέονται από ηλεκτρικό ρεύμα ή αναμονές και να αποφεύγεται το χτύπημα τους όταν τρυπάς, κάνεις πυρηνοληψία ή κόβεις.

Η γκάμα των ασύρματων συστημάτων ανίχνευσης είναι ανθεκτικά σε κραδασμούς, σκόνη και νερό και σχεδιασμένα για:

 • Εντοπισμό μεταλλικών και μη μεταλλικών αντικειμένων σε σκυρόδεμα, τούβλα, τοιχοποιία και άλλα υλικά βάσης.
 • Μη καταστροφική δομική επιθεώρηση των αναμονών - εκτίμηση του βάθους της κάλυψης σκυροδέματος, της θέσης, του μεγέθους και των διαστάσεων των αναμονών.
 • Σωλήνες - εντόπισε μεταλλικούς και μη μεταλλικούς σωλήνες, όπως πλαστικό και PVC.
 • Καλώδια που διαρρέονται από ηλεκτρικό ρεύμα - εντόπισε ηλεκτρικούς αγωγούς.
 • Άλλα αντικείμενα - εντοπισμός ξύλου, οπλισμού δομικού χάλυβα, καλωδίων προ-εντεταμένων (καλώδια PT), προ-εντεταμένους τένοντες, δοκών από σκυρόδεμα και πολλά άλλα.
 • Ανακάλυψε σύνθετες διατάξεις πολλαπλών ενσωματωμένων αντικειμένων σε μεγάλες περιοχές - αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για μεγάλες κατασκευές όπως γέφυρες ή σήραγγες.
 • Βρες σημεία εξόδου του τρυπανιού, μετρήστε τα μήκη και τις γωνίες των τρυπανιών.
 • Όλα αυτά βοηθούν στη σωστή τοποθέτηση των αγκυρίων και των αναμονών και αποφεύγονται χτυπήματα και βλάβες των τρυπανιών. 

ΡΩΤΗΣΕ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟ

 • Έχεις μια ερώτηση τεχνικής φύσης; Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας.

  gr-custser@hilti.com 2102880600

ΤΥΠΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ

Δομικές αναλύσεις και επιθεωρήσεις

Διάτρηση σκυροδέματος, πυρηνοληψία, πριόνισμα και κοπή 

Συντήρηση του κτιρίου

Αντισεισμικές αναβαθμίσεις

Η χρήση εργαλείων ανίχνευσης και λογισμικού της Hilti έχει πολλά οφέλη.

Αποφεύγεται η κοπή σε υπάρχουσες δομές.

Βοηθούν στη βελτίωση της ασφάλειας και στην αποφυγή ατυχημάτων στο χώρο, όπως η κοπή ενός καλωδίου που διαρρέεται από ηλεκτρικό ρεύμα ή ενός καλωδίου ΡΤ.

Αυτά συμβάλλουν, επίσης, στην αποφυγή καθυστερήσεων των έργων και στη μείωση του κινδύνου δαπανηρών δομικών ζημιών, επισκευών και επανάληψης εργασιών.

ΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΔΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ - ΟΠΛΙΣΜΟΣ

Το σύστημα PS 250 Ferroscan της Hilti έχει σχεδιαστεί ειδικά για την επιθεώρηση οπλισμών και τη μη καταστροφική δομική ανάλυση, χωρίς να χρειάζεται να τρυπήσεις μια υφιστάμενη δομή:

 • Εντόπισε μια μετα-εγκατεστημένη αναμονή μέχρι 40cm σε στεγνό σκυρόδεμα.
 • Ανάλυσε το βάθος της κάλυψης σκυροδέματος μέχρι βάθους 10cm.
 • Σάρωσε μεγάλες περιοχές σκυροδέματος γρήγορα και εύκολα. 

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το PS 250 Ferroscan της Hilti για να σημαδέψεις στο εργοτάξιο κατά τη σάρωση, με εικόνες 2D και 3D σε πραγματικό χρόνο που εμφανίζονται στην οθόνη του σαρωτή.

ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΡΥΦΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΤΡΗΣΗ, ΤΗΝ ΚΟΠΗ Ή ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΟΛΗΨΙΑ

Είναι σημαντικό να ανιχνεύσετε ενσωματωμένους σωλήνες, οπλισμούς, καλώδια και άλλα κρυφά αντικείμενα πριν αρχίσεις να τρυπάς, να κάνεις πυρηνοληψία, να κόβεις ή να πριονίζεις- για να αποφευχθούν χτυπήματα, τις ζημιές και τις πιθανώς δαπανηρές επισκευές:

 • Οπλισμός - εάν τρυπήσεις οπλισμό, μπορεί να βλάψεις την κάλυψη σκυροδέματος καθώς και τα δικά σου εργαλεία και τρυπάνια.
 • Προ-εντεταμένος τένοντας (καλώδιο PT) - εάν τρυπήσεις το καλώδιο PT, μπορεί να καταστρέψεις τη δομική σταθερότητα και ασφάλεια του κτιρίου. Είναι επίσης απειλητικό για τη ζωή, διότι αν ένας τένοντας είναι χωρισμένος στα δύο, μπορεί να μετακινηθεί από τη δομή του σκυροδέματος πολύ γρήγορα και να βλάψει ανθρώπους.
 • Ηλεκτρικός αγωγός (καλώδιο διαρρεόμενο από ηλεκτρικό ρεύμα) - μπορείς να υποστείς ηλεκτροπληξία και να τραυματιστείς σοβαρά ή ακόμα και να σκοτωθείς.
 • Αγωγός νερού - εάν τρυπήσεις σωλήνα νερού ή κοιλότητες με νερό, μπορεί να προκαλέσεις ζημιά στο κτίριο λόγω διαρροής.
 • Πλέγμα οπλισμού- αν τρυπήσεις σε πλέγματα οπλισμών, δομικές δοκούς, αγκύρια και άλλα ενσωματωμένα αντικείμενα, μπορεί, επίσης, να προκαλέσεις δαπανηρές ζημιές.

Τα καλύτερα συστήματα ανίχνευσης της Hilti για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων είναι:

HILTI PS 50 MULTIDETECTOR

Ένα χρήσιμο εργαλείο πολλαπλών χρήσεων για τον εντοπισμό πολλών διαφορετικών τύπων αντικειμένων σε διάφορα υλικά βάσης, μέχρι ένα μέγιστο βάθος 15cm. Ο Πολυανιχνευτής PS 50 της Hilti εντοπίζει μεταλλικούς ή πλαστικούς σωλήνες, καλώδια που διαρρέονται από ηλεκτρικό ρεύμα, ξύλο, μεταλλικές αναμονές και πολλά άλλα.

Περισσότερες πληροφορίες

HILTI PS 250 FERROSCAN DETECTION SYSTEM

Σχεδιασμένο για μη καταστροφικές δοκιμές εντοπισμού οπλισμού σε σκυρόδεμα, για εκτίμηση του μεγέθους των οπλισμών, της διαμέτρου και του βάθους της κάλυψης σκυροδέματος.

Περισσότερες πληροφορίες

HILTI PS 1000 X-SCAN DETECTION SYSTEM

Σχεδιασμένο για να σαρώνει μεγάλες περιοχές και να εντοπίζει μεταλλικά και μη μεταλλικά αντικείμενα συμπεριλαμβανομένων των καλωδίων που διαρρέονται από ηλεκτρικό ρεύμα, ευρισκόμενα σε πολλαπλά στρώματα υλικών βάσης, μέχρις ενός βάθους of 30 cm

Περισσότερες πληροφορίες