Συχνές ερωτήσεις: Hilti εργαλεία μπαταρίας

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα ηλεκτρικά εργαλεία και τις μπαταρίες μας, συμπεριλαμβανομένων των Nuron

ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των πλατφορμών εργαλείων μπαταρίας Nuron και Hilti 12V, 2 και 2V 36V;

Η πλατφόρμα Nuron είναι η τελευταία προσθήκη στη γκάμα εργαλείων μπαταρίας της Hilti. Πρόκειται για μία πλατφόρμα εργαλείων μπαταρίας υψηλής απόδοσης για όλα τα εργαλεία μπαταρίας της Hilti. Με τη Nuron, μπορείτε να μειώσετε την περιπλοκότητα για την επιχείρησή σας διότι μπορείτε να εκτελείτε όλες τις εργασίες σας – από το βίδωμα έως την κοπή σκυροδέματος – χρησιμοποιώντας το ίδιο σετ κοινών εναλλάξιμων μπαταριών υψηλής απόδοσης 22V Nuron. Οι άλλες πλατφόρμες εργαλείων μπαταρίας περιλαμβάνουν μια ποικιλία από 12V πολύ μικρού μεγέθους για εργασία σε στενούς χώρους, την προηγούμενη πλατφόρμα 22V και την πλατφόρμα 36V για πιο απαιτητικές εργασίες όπως η κοπή και η λείανση μετάλλων.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΕ NURON

Χρειάζεται να κάνω αναβάθμιση σε Nuron ή να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τα εργαλεία μπαταρίας της Hilti που έχω ήδη;

Μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα εργαλεία μπαταρίας της Hilti που ήδη έχετε. Παρ' όλα αυτά, συνιστούμε την αναβάθμιση σε Nuron διότι η πλατφόρμα προσφέρει υψηλότερη απόδοση και μεγαλύτερα πλεονεκτήματα συνδεσιμότητας σε παρόμοια τιμή.

Είναι τα εργαλεία Nuron πιο ακριβά από τα υφιστάμενα εργαλεία 22V και 36V της Hilti;

Η πλατφόρμα Nuron έχει παρόμοια τιμή με τις άλλες πλατφόρμες εργαλείων μπαταρίας. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με συγκεκριμένα εργαλεία, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε με την ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, με τον υπεύθυνο πωλητή σας ή απευθυνθείτε σε ένα από τα καταστήματα της Hilti.

Αν κάνω αναβάθμιση σε Nuron, θα χρειαστεί να αντικαταστήσω τα ανταλλακτικά και τα αξεσουάρ;

Όχι – δεν χρειάζεται αντικατάσταση όλων των αναλωσίμων, εξαρτημάτων και των αξεσουάρ εργαλείων. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στις σελίδες προϊόντων στην ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε με την ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, με τον υπεύθυνοπωλητή σας ή απευθυνθείτε σε ένα από τα καταστήματα της Hilti.

Για πόσο χρονικό διάστημα θα είναι διαθέσιμα τα υφιστάμενα εργαλεία 22V και 36V της Hilti;

Οι τρέχουσες πλατφόρμες 22V και 36V θα εξακολουθούν να υποστηρίζονται και να είναι διαθέσιμες για όσο διάστημα χρειαστεί.

Μπορώ να εξακολουθήσω να χρησιμοποιώ την πλατφόρμα 12V με εργαλεία πολύ μικρού μεγέθους για ελαφρύτερες εργασίες;

Ναι. Μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε ηλεκτρικά εργαλεία μπαταρίας 12V της Hilti για ελαφρύτερες εφαρμογές σε γωνίες δύσκολης πρόσβασης.

Μπορώ να χρησιμοποιώ τα εργαλεία 22V και 36V της Hilti που ήδη έχω με μπαταρίες Nuron;

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε αντάπτορα για να θέτετε σε λειτουργία σχεδόν όλα τα υφιστάμενα εργαλεία 22V με μπαταρίες Nuron. Δείτε τα προϊόντα μας στην ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε με το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών ή απευθυνθείτε σε ένα κατάστημα της Hilti για λεπτομέρειες σχετικά με το αν ο αντάπτορας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με συγκεκριμένα εργαλεία. Δεν υπάρχει αντάπτορας για εργαλεία 36V.

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ

Πως πρέπει να αποθηκεύσω και να χειριστώ μπαταρίες ιόντων λιθίου;

Για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, υψηλότερη παραγωγικότητα και αυξημένη προστασία για τις ομάδες σας, σας συνιστούμε τα εξής: 

  • Θερμοκρασία αποθήκευσης μεταξύ –20°C και +40°C  
  • Μην αποθηκεύετε μπαταρίες συνδεδεμένες με τον φορτιστή. Να αφαιρείτε πάντα την μπαταρία από τον φορτιστή όταν ολοκληρώνεται η φόρτιση.  
  • Μην αποθηκεύετε ποτέ μπαταρίες που εκτίθενται στο άμεσο ηλιακό φως, σε πηγές θερμότητας ή βρίσκονται πίσω από γυαλί.  
  • Θερμοκρασία περιβάλλοντος για λειτουργία μεταξύ -17°C και +60°C.  
  • Να ελέγχετε τακτικά τα πακέτα μπαταρίας και να μην φορτίζετε ή αποφορτίζετε αν υπάρχει ορατή ζημιά.  
  • Διατηρείτε τις μπαταρίες καθαρές – αφαιρείτε σκόνες και υπολείμματα με μια στεγνή απαλή βούρτσα ή με ένα στεγνό πανί.  
  • Μη χρησιμοποιείτε τις μπαταρίες για άλλους σκοπούς (π.χ. ως κρουστικά δράπανα).

Τι σημαίνει κατάσταση εύρυθμης λειτουργίας μπαταρίας;

Η κατάσταση εύρυθμης λειτουργίας μπαταρίας αναφέρεται στο υπόλοιπο της διάρκειας ζωής των πακέτων μπαταριών ιόντων λιθίου. Όλες οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν απώλεια χωρητικότητας και απόδοσης καθώς περνά ο καιρός – ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για μπαταρίες εργαλείων ή μπαταρίες laptop ή μπαταρίες κινητών τηλεφώνων. Με την πλατφόρμα Nuron, η κατάσταση εύρυθμης λειτουργίας σάς παρέχει καθοδήγηση για το πότε πρέπει ένα πακέτο μπαταρίας να αντικατασταθεί. Αυτό σας βοηθά να βεβαιωθείτε ότι εργάζεστε πάντα με τα πιο παραγωγικά εργαλεία.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου λειτουργούν σε πιο κρύες καιρικές συνθήκες;

Η θερμοκρασία λειτουργίας περιβάλλοντος πρέπει να είναι μεταξύ -17°C και +60°C ενώ το βέλτιστο εύρος είναι από 10°C έως 30°C. Δεν είναι δυνατή η φόρτιση μπαταριών κάτω από τους 0°C.

Πρέπει να αποφορτιστούν πλήρως οι μπαταρίες ιόντων λιθίου πριν από τη φόρτιση;

Όχι, δεν χρειάζεται να αποφορτίσετε πλήρως μια μπαταρία ιόντων λιθίου προτού τη φορτίσετε. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι πολύ προσαρμοστικές και δεν υπάρχει συγκεκριμένη ανησυχία για τη μείωση της διάρκειας ζωής τους λόγω των «επιδράσεων στη μνήμη» εξαιτίας μερικής φόρτισης και εκφόρτισης.

Πόσο διαρκούν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου της Hilti;

Οι μπαταρίες Nuron περιλαμβάνουν κελιά ιόντων λιθίου υψηλής ποιότητας ώστε να προσφέρουν υψηλή απόδοση και μεγάλη διάρκεια ζωής. Η μεμονωμένη διάρκεια ζωής μπαταρίας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως το είδος του εργαλείου που χρησιμοποιείται, η δύναμη του χρήστη, η συχνότητα χρήσης και η θερμοκρασία περιβάλλοντος, μεταξύ άλλων.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Πώς μπορώ να απορρίψω με ασφάλεια τις μπαταρίες ιόντων λιθίου;

Φέρουμε την ευθύνη για τα προϊόντα μας σε όλη τη διάρκεια ζωής τους και κατά τη λήξη τους ώστε να μην καταλήξουν σε χωματερές. Μπορείτε να απορρίψετε τις μπαταρίες Hilti σε ένα κατάστημα της Hilti ή να συμβουλευτείτε τους τοπικούς οργανισμούς απόρριψης ή τους φορείς υγείας και ασφάλειας για να λάβετε οδηγίες απόρριψης. Πριν από την απόρριψη των μπαταριών, παρακαλούμε καλύψτε τις επαφές τους με μη αγώγιμο υλικό (για παράδειγμα, μονωτική ταινία). Μην απορρίπτετε τις μπαταρίες μαζί με τα οικιακά απορρίμματα.

Μπορούν να ανακυκλωθούν τα εργαλεία μπαταρίας της Hilti;

Τα εργαλεία μας έχουν υψηλές αναλογίες χάλυβα, χαλκού και αλουμίνιου και πάνω από το 70% της μάζας του εργαλείου μπορεί να ανακυκλωθεί για διάφορους σκοπούς. Εργαζόμαστε αδιάκοπα για την αύξηση αυτού του ποσοστού.

Τι κάνει η Hilti για τη μείωση της περιβαλλοντικής επίπτωσης των ηλεκτρικών εργαλείων της;

Στην Hilti, ασχολούμαστε με όλη τη διάρκεια ζωής των προϊόντων μας. Για παράδειγμα, επί του παρόντος χρησιμοποιούμε 23% ανακυκλωμένο υλικό κατά μέσο όρο στα προϊόντα μας (έναντι του συνολικού μέσου όρου 8%) ενώ το 100% της παραγωγής μας λαμβάνει χώρα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επίσης, εστιάζουμε στις επισκευές των εργαλείων αντί στην αντικατάσταση και όταν ένα εργαλείο φτάσει στο τέλος της ζωής του, συλλέγεται δωρεάν με τη βοήθεια των συνεργατών μας για τη συλλογή εργαλείων ανά τον κόσμο. Οτιδήποτε δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί, ανακυκλώνεται με τους τρίτους συνεργάτες logistics οι οποίοι ελέγχονται. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η δυνατότητα αξιολόγησης των εργαλείων για επαναχρησιμοποίηση, είτε ως πλήρη εργαλεία για δωρεά ή ως στοιχεία για το πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης ανταλλακτικών που διαθέτουμε. Δεδομένου ότι τα εργαλεία μας είναι πάνω από 70% μεταλλικά, το μεγαλύτερο μέρος του βάρους του εργαλείου μπορεί να εισέλθει ξανά στις διεθνείς αγορές εξοπλισμών. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα βιωσιμότητας στην τοποθεσία web μας.

Τι κάνει η Hilti για τη μείωση της περιβαλλοντικής επίπτωσης των μπαταριών ιόντων λιθίου της;

Οι μπαταρίες που συλλέγονται από το παγκόσμιο δίκτυο αντίστροφης εφοδιαστικής αλυσίδας (reverse logistics), ανακυκλώνονται από τρίτους συνεργάτες που ειδικεύονται στον τομέα της ανακύκλωσης μπαταριών. Εξάγουν ειδικά υλικά όπως το κοβάλτιο, το νικέλιο και το λίθιο. Αυτά τα υλικά επαναχρησιμοποιούνται σε μελλοντικές διεργασίες παραγωγής. Συνεργαζόμαστε με εταιρείες ανακύκλωσης για τη βελτίωση της διαδικασίας ανακύκλωσης ώστε να εξασφαλιστεί η δυνατότητα εξαγωγής αυτών των πολύτιμων υλικών όσο το δυνατόν περισσότερο.

Εργαλεία μπαταρίας χωρίς συμβιβασμούς

Περισσότερη απόδοση. Μεγαλύτερη ασφάλεια. Περισσότερη συνδεσιμότητα. Περισσότερο Nuron