ΔΙΑΤΜΗΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ X-HVB ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΩΣΗ

Η ιδανική λύση για την ενίσχυση υφιστάμενων δαπέδων.

Connettore a taglio X-HVB per il consolidamento

Μια επέμβαση είναι σεισμικά αποτελεσματική όταν δημιουργείται ένα διάφραγμα ανθεκτικό, ικανό να μεταφέρει τις οριζόντιες δυνάμεις που οφείλονται στη σεισμική δόνηση, από τα δάπεδα στα κατακόρυφα δομικά στοιχεία.

Η πλειονότητα των υπαρχουσών κατασκευών χαρακτηρίζεται από δάπεδα χαμηλού πάχους, κατασκευασμένα από σκυρόδεμα ή από χάλυβα-τοιχοποιία τα οποία δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσουν την απαίτηση ανθεκτικού διαφράγματος κι ούτε να ανταποκριθούν σε στατικά φορτία που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία και συνεπώς θα έπρεπε να ενισχυθούν.

Η υιοθέτηση των διατμητικών συνδέσμων Hilti X-HVB 40 και Hilti X-HVB 50, σε συνδυασμό με το καρφωτικό με προωθητήρα Hilti DX 76 , είναι μια βέλτιστη λύση με Σήμανση CE στις επεμβάσεις στερέωσης.

Connettore a taglio X-HVB per il consolidamento

Τοποθέτηση με κλίση “duck walk” για προφίλ με στενά πέλματα.

Στα έργα σύνδεσηςείναι σύνηθες να συναντάμε προφίλ με πέλματα μειωμένου πλάτους. Ο σύνδεσμος Hilti X-HVB 40 έχει δοκιμαστεί ώστε να ανταποκρίνεται σε μια διευθέτηση υπό κλίση.

Αυτή η πρακτική τοποθέτησης παρουσιάζει σημαντικές ωφέλειες για την υλοποίηση της σύνθετης δομής: μεγαλύτερο όγκο σκυροδέματος “εμπλεκόμενου” από τη σύνδεση. Δυνατότητα μείωσης  των διαδοχικών στηρίξεων εφαρμογής, αν χρειαστεί. Γενικά συμμετρική συμπεριφορά.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Υλοποίηση "σύμμεικτων" δαπέδων από χάλυβα-σκυρόδεμα με τη χρήση διατμητικών συνδέσμων Hilti X-HV B με αξιολόγηση ETA και σήμανση CE , στερεωμένων σε προφίλ χάλυβα με 2 καρφιά Hilti X-ENP-21 .

Ο σύνδεσμος θα υλοποιηθεί από χάλυβα με άνθρακα ψυχρής έλασης, με πάχος 2 mm, μέση αντοχή σε θραύση Rm = 295–350 N/mm2, πλήρως επενδυμένου με στρώμα ψευδαργύρου ≥ 3 μm. Τα καρφιά για τη στερέωση θα έχουν το στέλεχος από χάλυβα με άνθρακα 58±1HRC, πλήρως επενδυμένου με στρώμα ψευδαργύρου 8–16 μm.

Τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του καρφιού θα είναι: διάμετρος κεφαλής 7.4 mm, ύψος καρφιού 25.8 mm, διπλή ροδέλα για τη διαπίστωση της σωστής εφαρμογής διαμέτρου 15 mm και διαμέτρου του στελέχους 4.5 mm. Ο σύνδεσμος Hilti X-HVB-καιν τα δύο καρφιά στερέωσης Hilti X-ENP-21 θα πρέπει να εφαρμοστούν μέσω καρφωτικού με προωθητήρα Hilti DX 76 με οδηγό Hilti X76-F-HVB και έμβολο Hilti X-76-P-HVB για τη σωστή εφαρμογή του συνδέσμου.

ΡΩΤΗΣΕ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟ

  • Έχεις μια ερώτηση τεχνικής φύσης; Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας.

    gr-custser@hilti.com 2102880600