Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Hilti history

Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο από την ίδρυση της εταιρείας το 1941 και έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες να αναπτυχθούμε περαιτέρω. Ρίξε μια ματιά στην ιστορία μας για να πάρεις μια γεύση γι αυτό που μπορούμε να επιτύχουμε.

1941 - ΙΔΡΥΣΗ

Ο μηχανικός Martin Hilti (1915 – 1997) και ο αδελφός του Eugen (1911 – 1964) ίδρυσαν την Hilti Maschinenbau OHG στο Schaan του Λιχτενστάιν.

1948 - Αίτημα για ευρεσιτεχνία

Ο Martin Hilti, για πρώτη φορά, εστιάζει στις τεχνολογίες στερέωσης και αποκτά ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας γι αυτό. Στις αρχές της δεκαετίας του '50 εισήχθησαν στην αγορά τα εργαλεία χειρός και τα καρφωτικά.

1952 - ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Η Hilti διαπραγματεύεται μια συνεργασία πωλήσεων στην Ιταλία - την πρώτη της διεθνή συμφωνία πωλήσεων.

1957 - Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Το DX 100 είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο εργαλείο στον κόσμο, σηματοδοτώντας μια τεχνολογική καινοτομία για τη Hilti.  Από τις αρχές της δεκαετίας του '60, η Hilti δραστηριοποιείται σε περίπου 30 χώρες.

1962 - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ

Η Hilti λειτουργεί ήδη σε περίπου 30 χώρες.

1964 - ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Ο Eugen Hilti, ένας από τους συνιδρυτές της εταιρείας, πεθαίνει στις 20 Νοεμβρίου στην ηλικία των 53 ετών. Με εξαιρετικές οργανωτικές ικανότητες, συνέβαλε σημαντικά στην επέκταση της εταιρείας στο Schaan. Συμμετείχε, επίσης, αποφασιστικά ­στην Κρατική Επιτροπή Μαθητείας μέχρι τον πρόωρο θάνατό του.

1967 - ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

Με την εισαγωγή του Hilti TE 17, το πρώτο ηλεκτροπνευματικό τρυπάνι, η σειρά TE εξελίσσεται στην πιο ολοκληρωμένη σειρά εργαλείων.

Την ίδια περίοδο, η Hilti αναπτύσσει τα πρώτα συστήματα μηχανικής αγκύρωσης.

1970 - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Η πρώτη διεθνής μονάδα παραγωγής ανοίγει στο Thüringen, Vorarlberg (Αυστρία). 

1971 - ΕΠΕΚΤΑΣΗ

Η μονάδα παραγωγής ανοίγει στο Kaufering, κοντά στο Μόναχο (Γερμανία). Περισσότερες μονάδες παραγωγής ακολουθούν σε όλο τον κόσμο.

1973 - ΕΠΕΚΤΑΣΗ

Η νεοσύστατη Hilti Entwicklungsgesellschaft (HEG) στο Μόναχο (Γερμανία) αναπτύσσει τεχνολογίες διάτρησης και τοποθέτησης και συστήματα αγκύρωσης.

Η εταιρεία διευρύνει τη διοικητική της βάση. Ένα τετραμελές Εκτελεστικό Συμβούλιο αναλαμβάνει τα καθήκοντά του. 

1975 – ON BOARD

Τρία μέλη διορίζονται στην Εκτελεστική Επιτροπή. Ο Michael Hilti εισέρχεται στην εταιρεία και αναλαμβάνει την περιοχή μάρκετινγκ και πωλήσεων.

1980 - Ανακατανομή και ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Δημιουργία περιοχών αγοράς στην Αμερική, στην Αφρική, στην Ασία και στην Ευρώπη.

Ίδρυση του Martin Hilti Family Trust.

1982 - ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ

Ο Michael Hilti διορίζεται Αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου.

1985 - FOCUS

Οι οικογένειες προϊόντων συστημάτων αγκύρωσης, η άμεση στερέωση, η διάτρηση και η κατεδάφιση οργανώνονται σε πλήρως λειτουργικά τμήματα παραγωγής. Κάθε τμήμα περιλαμβάνει τις λειτουργίες διαχείρισης των προϊόντων, Έρευνα και Ανάπτυξη, εφοδιαστική, έλεγχο, προμήθειες και παραγωγή.

1986 - LEADERSHIP

Παρουσίαση της "Στρατηγικής 2000" η οποία επικεντρώνεται στη διαμερισματοποίηση της αγοράς για πρώτη φορά. Επιπλέον, εισάγεται μια εταιρική κουλτούρα ομοιόμορφη και σε παγκόσμια κλίμακα, με σύνθημα "Η ηγεσία κάνει τη διαφορά".

1990 – ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ MANAGEMENT

Ο Martin Hilti παραχωρεί τη θέση του CEO στον γιο του Michael.

Ο ίδιος παραμένει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

1991 – ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνεχής ανάπτυξη του εμπορικού δικτύου σε διεθνές επίπεδο. Ακολουθούν νέες θυγατρικές στη Ρωσία, στη Νότια Αμερική και στην Ασία. Η εποχή της παγκοσμιοποίησης έχει ξεκινήσει για τη Hilti.

1994 - ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Ο Martin Hilti παραχωρεί τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου στον Michael Hilti και παραμένει στο Διοικητικό Συμβούλιο ως επίτιμος πρόεδρος. Ο Pius Baschera διορίζεται Διευθύνων Σύμβουλος. Για πρώτη φορά, κάποιος που δεν είναι μέλος της οικογένειας αναλαμβάνει την ηγεσία.

1996 – Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ

Εγκαινιάζεται η νέα Στρατηγική "Πρωταθλητής των 3C" (customer/πελάτης, competence/ικανότητα, concentration/συγκέντρωση).

1997 - Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

Ο Martin Hilti, συνιδρυτής της εταιρείας, πεθαίνει στις 19 Αυγούστου στην ηλικία των 82 ετών.

2002 - ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Εφαρμόζεται η κοινή χρήση των δεδομένων στο πλαίσιο της τυποποίησης των επιχειρηματικών διαδικασιών, τα οποία θα αποτελέσουν βάση για σημαντική βελτίωση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας.

2003 - ΒΡΑΒΕΙΟ

Στον Όμιλο Hilti απονεμήθηκε η διάκριση  “Carl Bertelsmann Prize” για την υποδειγματική εταιρική της κουλτούρα.

2004 - ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

Το σλόγκαν "Η Ηγεσία Κάνει τη Διαφορά" αντικαθίσταται από το "Το Ταξίδι της Κουλτούρας μας". Μια σημαντική πτυχή της νέας εταιρικής κουλτούρας είναι η τακτική εκπαίδευση και τα σεμινάρια για όλους τους εργαζομένους παγκοσμίως.

2006 - ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στο τέλος του έτους η θέση του CEO, που την κατείχε ο Pius Baschera, μεταφέρεται στον Bo Risberg. Ο Baschera καθίσταται πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Ο Michael Hilti παραμένει μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

2009 – ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Η Hilti ανοίγει την όγδοη διεθνή μονάδα παραγωγής της στο Matamoros (Μεξικό).

Οι άλλες μονάδες παραγωγής βρίσκονται στο Schaan (Λιχτενστάιν), στο Thüringen (Αυστρία), στο Kaufering και στο Strass (Γερμανία), στο Zhanjiang και στη Σαγκάη (Κίνα) και στο Kecskemét (Ουγγαρία).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Ο κύκλος εργασιών συρρικνώνεται κατά 20% και επιβάλλεται η αναδιοργάνωση της εταιρείας.

2014 – TOP MANAGEMENT

Ο Christoph Loos γίνεται ο πέμπτος CEO στην ιστορία της Hilti.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Υπό την ηγεσία του νέου CEO, η εταιρεία προσδιορίζει τη στρατηγική της για τα επόμενα χρόνια. Βασική πτυχή της στρατηγικής "Champion 2020" είναι η διαφοροποίηση μέσω προϊόντων υψηλής ποιότητας.

2015 - ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Ένα νέο και σύγχρονο κέντρο καινοτομίας με περισσότερους από 450 εργαζόμενους εγκαινιάζεται στα κεντρικά γραφεία της Hilti στο Schaan του Λιχτενστάιν.

ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Τα κεντρικά γραφεία στις ΗΠΑ μεταφέρονται από την Tulsa, Oklahoma, στο Plano, κοντά στο Ντάλας του Τέξας.

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝTURNOVER

Για πρώτη φορά, η Hilti σπάει το φράγμα κύκλου εργασιών ύψους 1 δισ. δολαρίων στη Βόρεια Αμερική.

2016 - ΔΕΣΜΕΥΣΗ

Η Hilti ανακαινίζει πλήρως την έδρα της και τις εγκαταστάσεις της, υλοποιώντας τη δέσμευσή της για την τοποθεσία του Λιχτενστάιν.