Κυκλικότητα – κάνοντας περισσότερα με λιγότερα

Κυκλικότητα – κάνοντας περισσότερα με λιγότερα

Η κυκλική οικονομία ωφελεί και το περιβάλλον και την κατασκευαστική βιομηχανία.

Στην παγκόσμια οικονομία, ανακυκλώνεται λιγότερο από το 10% των πόρων μας. Όταν τα κτίρια παύουν να είναι βιώσιμα πλέον, μόνο το 40% των οικοδομικών αποβλήτων ανακυκλώνεται ή επαναχρησιμοποιείται. Υιοθετώντας κυκλικές επιχειρηματικές στρατηγικές που ενσωματώνουν παράγοντες βιωσιμότητας και οικονομικούς παράγοντες, δεν συμβάλλετε απλώς στην ελαχιστοποίηση του αντίκτυπού σας στο περιβάλλον, αλλά διασφαλίζετε επίσης την μακροπρόθεσμη επιτυχία της εταιρείας σας.

Η τρέχουσα κατάσταση της παγκόσμιας παραγωγής απορριμμάτων

2 δισ

τόνοι απορριμμάτων παράγονται κάθε χρόνο
Ο κόσμος παράγει περίπου 2 δισεκατομμύρια τόνους απορριμμάτων κάθε έτος, ενώ αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί.

300 εκατομμύρια

τόνοι πλαστικών απορριμμάτων κάθε έτος
Πρόκειται για επιπρόσθετη ποσότητα στα 54 εκατομμύρια τόνους ηλεκτρονικά απορρίμματα που παράγονται κάθε έτος, από τους οποίους ανακυκλώνεται μόνο το 17,4%.

1/3 απορρίμματα

παράγονται παγκοσμίως κάθε έτος
Το 1/3 όλων των απορριμμάτων παγκοσμίως παράγονται από την κατασκευαστική βιομηχανία.

180 κιλά

απορρίμματα συσκευασίας ανά έτος
Ο μέσος Ευρωπαίος πολίτης παράγει σχεδόν 180 κιλά απορριμμάτων συσκευασίας ανά έτος.

Γιατί κυκλικότητα;

Γιατί κυκλικότητα;

Μεγιστοποιήστε την αξία μειώνοντας τη χρήση πόρων κατά τη διάρκεια των οικοδομικών έργων

Σε αντίθεση με το μοντέλο της γραμμικής οικονομίας, που επικεντρώνεται στην κερδοφορία, η κυκλική οικονομία επικεντρώνεται στην παραγωγή μέγιστη αξίας από την ελάχιστη χρήση πρώτων υλών και πόρων. Με τη δική μας βοήθεια, η επιχείρησή σας μπορεί να κάνει περισσότερα με λιγότερα σε όλη την έκταση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Από τη φάση του σχεδιασμού, στην οποία το λογισμικό και οι υπηρεσίες μας μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε τις μελέτες σας με στόχο τη μείωση των αποβλήτων, έως τη φάση της κατασκευής, όπου τα εργαλεία και τα συστήματα υποστήριξης που παρέχουμε έχουν σχεδιαστεί ώστε να επαναχρησιμοποιούνται, σε όλο το πλαίσιο των διαδικασιών ανακυκλωμένων ειδών. Μπορείτε να λάβετε ακόμα και εξατομικευμένες αναφορές σχετικά με τις προσπάθειές σας στους τομείς της συλλογής, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης.

Μειώστε τις περιττές αγορές που παράγουν απορρίμματα

Μειώστε τις περιττές αγορές που παράγουν απορρίμματα

Οι λύσεις διαχείρισης εξοπλισμού που προσφέρουμε συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση της αποθήκης των εργαλείων σας

Το πρόγραμμα διαχείρισης στόλου εργαλείων Fleet Management συμβάλλει στην επίτευξη κυκλικότητας στο ταξίδι σας στη βιωσιμότητα. Σας βοηθάει να διασφαλίσετε ότι έχετε μόνο εκείνα τα ηλεκτρικά εργαλεία που χρειάζεστε, μειώνοντας την κατανάλωση πόρων και βελτιστοποιώντας ταυτόχρονα τις λειτουργίες σας.

Με το ON!Track, το λογισμικό διαχείρισης εξοπλισμού, μπορείτε να εντοπίζετε τα αδρανή ή χαμένα στοιχεία κατά τη μετάβαση από το ένα έργο στο άλλο. Χρειάζεστε εξοπλισμό, μόνο για μερικές μέρες ή εβδομάδες; Μην το αγοράσετε – χρησιμοποιήστε την υπηρεσία Peak Demand. Θα έχετε πάντα εργαλεία υψηλής ποιότητας που διαρκούν περισσότερο, ενώ τα τοπικά κέντρα επισκευών εργάζονται ώστε να παρατείνουν τη διάρκεια της ζωής τους ακόμα περισσότερο. Αν τα εργαλεία σας εξακολουθούν να είναι παραγωγικά στο τέλος της σύμβασης, μπορείτε να αποφασίσετε εάν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια της σύμβασής τους.

Ας είμαστε φειδωλοί

Ας είμαστε φειδωλοί

Όπου είναι δυνατόν, θα επαναχρησιμοποιούμε ανταλλακτικά από εργαλεία που δεν χρειάζεστε πλέον

Είναι μια συνεχής διαδικασία: θα συλλέξουμε ηλεκτρικά εργαλεία, μπαταρίες και αξεσουάρ από εσάς δωρεάν, σε όποιο σημείο του κόσμου και αν βρίσκεστε. Θα συλλέξουμε ακόμα και εργαλεία και μπαταρίες των ανταγωνιστών μας.

Τι θα συμβεί σε αυτά; Ορισμένα εργαλεία που είναι λειτουργικά ισοδύναμα με καινούργια, θα τοποθετηθούν στη συλλογή εξοπλισμού προς μίσθωση, αντισταθμίζοντας την ανάγκη παραγωγής και μεταφοράς νέου εξοπλισμού. Άλλα θα διατεθούν ως δωρεά για μη εντατική χρήση από ανθρωπιστικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Τα εξαρτήματα που πληρούν τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητάς μας, επαναχρησιμοποιούνται από τα κέντρα επισκευής. Στην πραγματικότητα, η επαναχρησιμοποίηση ανταλλακτικών από ηλεκτρικά εργαλεία που έχουν επιστραφεί έχει πλέον φτάσει στα 120.000 ανά έτος, εξοικονομώντας περίπου 90 τόνους ηλεκτρονικών, μοτέρ και ανά έτος. Αυτά που απομένουν, μεταφέρονται στους συνεργάτες μας στον τομέα της ανακύκλωσης.

Ανακύκλωση σχεδόν επ' αόριστον

Ανακύκλωση σχεδόν επ' αόριστον

Αυτά που δεν μπορούμε να επαναχρησιμοποιήσουμε, προσπαθούμε να τα ανακυκλώσουμε

Τα εργαλεία ή τα στοιχεία που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, διατίθενται στους ελεγχόμενους συνεργάτες ανακύκλωσής μας σε όλον τον κόσμο.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τα προϊόντα μας σε όλη τη διάρκεια ζωής τους. Μεγάλο μέρος της τυπικής μάζας ενός εργαλείου αποτελείται από μέταλλα υψηλής ποιότητας που μπορούν να ανακυκλώνονται σχεδόν επ' αόριστον για διάφορες εφαρμογές και παρόλο που επιτυγχάνουμε υψηλό επίπεδο μη θερμικής ανακύκλωσης στις αγορές μας, εξακολουθούμε να συνεργαζόμαστε με τους συνεργάτες ανακύκλωσής μας για να αυξήσουμε την απόδοση ακόμα περισσότερο.

Το ταξίδι μας στην κυκλικότητα

50 %

της μάζας ενός εργαλείου Hilti είναι ανακυκλώσιμο υλικό
Μειώνουμε τη χρήση πρωτογενών πρώτων υλών αυξάνοντας την ποσότητα ανακυκλωμένου χάλυβα και πλαστικού στα προϊόντα μας.

1.3 εκατομμύρια

εργαλεία, μπαταρίες και αξεσουάρ συλλέχθηκαν από την Hilti το 2020
Υποστηρίξτε την κυκλικότητα, επιτρέποντάς μας να συλλέξουμε τα ληγμένα εργαλεία σας δωρεάν. Θα βρούμε τρόπους να τα επαναχρησιμοποιήσουμε ή να τα ανακυκλώσουμε.

81 %

του συνόλου του υλικού που συλλέχθηκε ανακυκλώθηκε για την επανάχρηση υλικού.
Βελτιώνουμε συνεχώς τα ποσοστά ανάκτησης χάρη στις καινοτομίες στη διαλογή και την τεχνολογία επεξεργασίας.

1,929 τόνοι

του υλικού ανακτήθηκε μέσω ανακύκλωσης
Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι υψηλά επίπεδα χάλυβα, χαλκού και αλουμινίου επιστρέφουν στη διεθνή κυκλοφορία εμπορευμάτων.

Καινοτομία στον κλάδο: μέτρηση κυκλικότητας

 

Σε αντίθεση με το CO2, δεν υπάρχει διεθνώς αναγνωρισμένος τρόπος μέτρησης της κυκλικότητας. Έτσι, παράλληλα με την BCG και την Κυκλική Οικονομία, έχουμε αναπτύξει τη νέα μέθοδο CIRCelligence. Πλέον μπορούμε να αξιολογούμε ολόκληρη τη σειρά προϊόντων μας σε ετήσια βάση, ανάλογα με το πόσο καλά έχει υλοποιηθεί η κυκλικότητα. Οι υπολογισμοί μας καλύπτουν τομείς όπως τα ανακυκλωμένα υλικά, η σχεδίαση προϊόντων, οι μέθοδοι παραγωγής, ο τρόπος διαχείρισης των εργαλείων και το τι συμβαίνει στο τέλος του κύκλου ζωής ενός προϊόντος.

Συνεργασία για μεγαλύτερη βιωσιμότητα

Ανακαλύψτε λύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθούν να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη βιώσιμη ανάπτυξη της επιχείρησής σας στο μέλλον.

Εξερευνήστε βιώσιμες λύσεις

Αναλάβετε τον έλεγχο του κόστους της αποθήκης εργα

Εξορθολογίστε τον οικονομικό προγραμματισμό με τη διαχείριση στόλου. Μια σταθερή μηνιαία χρέωση καλύπτει όλα τα εργαλεία σας, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων χρήσης, σέρβις και επισκευής.

Ανακαλύψτε τo Fleet Management