ΠΩΣ Η HILTI ΣΕ ΒΟΘΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ

Σχεδιασμός ανθεκτικός στη διάβρωση για συστήματα υποστήριξης και στερέωσης

Natural gas processing plant

Ζητήματα διάβρωσης. Μπορεί να κάνει τις δομές επικίνδυνες και ασταθείς. Μπορεί, επίσης, να εξαναγκάσει σε αντικατάσταση εξαρτημάτων και ολόκληρων εγκαταστάσεων. Όλα αυτά μπορεί να είναι δαπανηρά σε χρήμα, χρόνο με κίνδυνο ασφάλειας. Οπότε τι μπορείς να κάνεις;

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ

Πού κατασκευάζουμε; Αυτή είναι η ερώτηση-κλειδί για την προστασία κατά της διάβρωσης. Σε ποιό περιβάλλον, σε ποιό κλίμα εργάζεσαι και σε ποιο υλικό στερεώνεις;

Η διάβρωση λαμβάνει διάφορες μορφές σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Συνεπώς για τη δική σου κατασκευή, πρέπει να λάβεις υπόψη αυτούς τους παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο διάβρωσης:

  • Υγρασία

Η υγρασία αποτελεί προϋπόθεση για κάθε ατμοσφαιρική αντίδραση.

  • Θερμοκρασία

Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο μεγαλύτερος είναι ο βαθμός διάβρωσης.

  • Άλατα

Μπορεί να είναι ο αέρας που περιέχει άλατα κοντά σε ακτή, ή το αλάτι από το αλάτι αποπάγωσης το χειμώνα.

  • Βιομηχανική ρύπανση

Τα υψηλά επίπεδα διοξειδίου του θείου επιταχύνουν τις διαβρωτικές αντιδράσεις.

  • Γαλβανική (επαφής) διάβρωση

Προκαλείται όταν δύο ανόμοια υλικά έρχονται σε επαφή.

Ορισμένες τοποθεσίες, όπως εσωτερικές πισίνες, σήραγγες ή εργοστάσια χημικών, απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και οι μηχανικοί της Hilti είναι πάντα πρόθυμοι να σου δώσουν τεχνικές συμβουλές. 

ΡΩΤΗΣΕ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟ

Corrosion protection and environment

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Η διάβρωση προκαλείται όταν πραγματοποιείται η χημική αντίδραση μεταξύ ενός μετάλλου και του περιβάλλοντος γύρω σε αυτό. Η διάβρωση αλλάζει τις ιδιότητες του μετάλλου, καθιστώντας το πολύ πιο αδύναμο.

Η διάβρωση μπορεί επίσης να καταστρέψει το σύστημα στήριξης των εγκαταστάσεων καθώς και το μεταλλικό στοιχείο και την προστασία του. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να καταστήσει ολόκληρη την εγκατάσταση μη ασφαλή και να πρέπει να αντικατασταθεί.

Υπάρχουν δύο τύποι αντιδιαβρωτικής προστασίας που σε βοηθούν να αυξήσεις το προσδόκιμο ζωής των μεταλλικών εξαρτημάτων που χρησιμοποιείς στο εργοτάξιο. Πρόκειται για την ενεργή και την παθητική προστασία από τη διάβρωση.

Η ενεργή αντιδιαβρωτική προστασία επηρεάζει άμεσα τη διαβρωτική αντίδραση είτε με τη χρήση ανθεκτικών υλικών με γαλβανικό διαχωρισμό είτε με καθοδική προστασία.

Η παθητική αντιδιαβρωτική προστασία σταματά ή επιβραδύνει τη διάβρωση διαχωρίζοντας το μέταλλο από το διαβρωτικό παράγοντα. Αυτό επιτυγχάνεται με την εφαρμογή μεταλλικών ή μη μεταλλικών προστατευτικών στρωμάτων επικάλυψης.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η HILTI ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ

Οι μηχανικοί της Hilti βρίσκονται εδώ για να σε βοηθήσουν και να έρθουν επιτόπου για να δουν από πρώτο χέρι τι μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα για την κατασκευή σου. Σχεδιάζουμε και δημιουργούμε ένα πλήρες φάσμα αντιδιαβρωτικής προστασίας. 

Hilti corrosion testing centers
1 / 7
Κέντρα δοκιμών διάβρωσης της Hilti

Τα αντιδιαβρωτικά προϊόντα μας είναι ανθεκτικά. Όλα δοκιμάζονται αυστηρά, ακριβώς στις ίδιες συνθήκες με τις οποίες κατασκευάζεις. Τα προϊόντα μας δεν δοκιμάζονται μόνο σε εργαστήριο, μένουν για μήνες έξω στο κρύο, σε τροπικές περιοχές, σε περιοχές με αλάτι, σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις και ακόμη και στη θάλασσα. Ως εκ τούτου γνωρίζουμε ότι "λειτουργούν". Περιηγήσου και δες περισσότερες εικόνες εξωτερικών και εσωτερικών δοκιμών της Hilti.

Hilti corrosion testing center Sweden
2 / 7
Sweden

cold climate, coastal region

Hilti corrosion testing center Germany
3 / 7
Germany

cold climate, coastal region

Hilti corrosion testing center Austria
4 / 7
Austria

industrial site, steel works

Hilti corrosion testing center Mexico
5 / 7
Mexico

tropical climate, coastal region

Hilti corrosion testing center France
6 / 7
France

moderate climate, coastal region

Hilti corrosion testing center China
7 / 7
China

tropical climate, coastal region

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ