ΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΩΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΣΕΙΣΜΟΓΕΝΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Προϊόντα, υπηρεσίες και λογισμικό για αντισεισμικές εφαρμογές

Hilti modular support systems MQ-41-L installation channel for medium-heavy duty applications

Συνήθως ακούμε για σεισμούς μόνο όταν αυτοί είναι πραγματικά καταστροφικοί, αλλά στην πραγματικότητα συμβαίνουν καθημερινά σε όλο τον κόσμο.

Για το λόγο αυτό, οι Κώδικες της κατασκευαστικής βιομηχανίας (NTC 2008 και Ευροκώδικας 8) απαιτούν πλέον και τα μη δομικά στοιχεία και εγκαταστάσεις να είναι ανθεκτικά σε σεισμούς.

Αυτό περιλαμβάνει όλα τα δημόσια κτίρια όπως νοσοκομεία, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και σχολεία. 

Η ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ

Please enter alternative text here (optional)
 • Ένας σεισμός παράγει πρόσθετα φορτία στη σωλήνωση προς όλες τις κατευθύνσεις.
 • Τα φορτία στο οριζόντιο επίπεδο (Ex και Ey) είναι γενικά τα πιο κρίσιμα για τη στήριξη της σωλήνωσης.
 • Οι οικοδομικοί κώδικες (όπως EC8, IBC) παρέχουν απλουστευμένες μεθόδους για τον υπολογισμό των σεισμικών φορτίων βάσει ισοδύναμης στατικής ανάλυσης.
 • Σύμφωνα με τους περισσότερους οικοδομικούς κώδικες, δεν χρειάζεται να ληφθεί υπόψη το επιπλέον κατακόρυφο σεισμικό φορτίο.
 • Τα αρθρωτά συστήματα στήριξης, για να αντέξουν αυτές τις οριζόντιες δυνάμεις, πρέπει να είναι επαρκώς άκαμπτα ή να έχουν σχεδιαστεί με ενισχύσεις διατεταγμένες διαμήκως και εγκάρσια και κατάλληλα αγκυρωμένες στο υλικό βάσης.

ΡΩΤΗΣΕ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟ

ΠΩΣ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΥΣ

 • MQS channel/channel Trapeze

  Αρθρωτό Σύστημα στήριξης MQS της Hilti

  Σχεδιασμένο και δοκιμασμένο από τα δικά μας ερευνητικά εργαστήρια για να αντέχει στις οριζόντιες σεισμικές δυνάμεις που συνήθως αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια σεισμού. Τα νέα εξαρτήματα Hilti MQS, χρησιμοποιούμενα μαζί με το σύστημα Hilti MQ, παρέχουν λύσεις κατάλληλες για σεισμούς, προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου.

  Περισσότερες πληροφορίες

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΗΣ HILTI ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο

Στη Hilti πιστεύουμε ακράδαντα στην έρευνα και στην ανάπτυξη, λειτουργώντας δικά μας εργαστήρια και εγκαταστάσεις δοκιμών και συνεργαζόμενοι με αναγνωρισμένους συνεργάτες σε όλο τον κόσμο.

Για σεισμικές δοκιμές, εργαστήκαμε με τους συνεργάτες μας στο Τμήμα Δομικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο.

Είναι ένα συναρπαστικό έργο, όπου διεξάγουμε δοκιμές απόδοσης πλήρους κλίμακας για τα προϊόντα μας χρησιμοποιώντας την μεγαλύτερη σεισμική τράπεζα στον κόσμο – ένα ειδικά κατασκευασμένο πενταόροφο κτίριο που υποβλήθηκε σε σειρές κραδασμών 1: 1 στην κλίμακα Richter.

Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για την έρευνα και το σχεδιασμό των αντισεισμικών προϊόντων μας, συμπεριλαμβανομένων όλων των στοιχείων του καινοτόμου αρθρωτού συστήματος στήριξης Hilti MQS.