ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΥΡΑΝΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΑΡΘΡΩΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Εφαρμογές πυράντοχων συστημάτων, Κώδικες και σχεδιασμός

Hilti MQ modular support system for medium-heavy applications fire test

Στη Hilti έχουμε περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα και στο σχεδιασμό προϊόντων για την προστασία από τη φωτιά.

Προσφέρουμε μια ευρεία γκάμα πυράντοχων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των αρθρωτών συστημάτων στήριξης, των τεχνολογιών στερέωσης και των συστημάτων πυροπροστασίας.

Όλα αυτά συμβάλλουν σημαντικά στην παθητική πυροπροστασία η οποία βοηθάει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα κτίρια γρήγορα και με ασφάλεια.

ΠΟΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Η οικοδομική βιομηχανία και η ακαδημαϊκή έρευνα δείχνουν ότι δεν είναι ασφαλές να σχεδιαστούν συστήματα υποστήριξης με τη χρήση της τρέχουσας μεθόδου σχεδιασμού από το EN 1993-1-2 (Ευροκώδικας 3).

Οπότε τι κάνεις;

Εάν δεν υπάρχουν εναρμονισμένες εθνικές οδηγίες σχεδιασμού στην περιοχή σου για να προβλέψεις την παραμόρφωση αυτών των εφαρμογών, τότε χρησιμοποίησε τα προϊόντα που ελέγχθηκαν σύμφωνα με το πρότυπο EN 1363-1.

Ανάλυση αποτελεσμάτων δοκιμών πυρκαγιάς σύμφωνα με το EN 1363-1

Hilti fire resistant design

Υπήρξε τεράστια απόκλιση στην παραμόρφωση μεταξύ των προβλέψεων EC3 και των αποτελεσμάτων των δοκιμών για όλα τα συστήματα που ελέγχθηκαν. Αυτή η απόκλιση γενικά αρχίζει να αυξάνεται μεταξύ 20-25min ETK.

Σε πολλές περιπτώσεις ο λυγισμός μπορεί να οδηγήσει σε τελική αστοχία κάμψης του καναλιού έως ότου η υψηλή παραμόρφωση οδηγήσει σε ακαμψία του συστήματος ανάρτησης με αλυσοειδή καμπύλη. 

Hilti fire resistant design

Σε περιπτώσεις χωρίς αξιοσημείωτη συμπεριφορά λυγισμού, οι πραγματικές παραμορφώσεις είναι επίσης πολύ υψηλότερες από αυτές που προβλέπονται από το EC3.

ΡΩΤΗΣΕ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟ

ΠΩΣ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΩΤΑ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Στη Hilti έχουμε πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη δοκιμή σε φωτιά.

Έχουμε πραγματοποιήσει δοκιμές στα προϊόντα μας σύμφωνα με το πρότυπο EN 1363-1.

Έτσι, εάν δεν διαθέτεις εναρμονισμένη μέθοδο σχεδιασμού στον τόπο σου, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι ο σχεδιασμός σου που χρησιμοποιεί τις λύσεις της Hilti συμμορφώνεται με τις δοκιμές EN 1363-1.

Δοκιμάζουμε αυστηρά τα δικά μας αρθρωτά συστήματα στήριξής για να δούμε πώς συμπεριφέρονται και λειτουργούν σε συνθήκες πυρκαγιάς.

  • Δοκιμάζουμε τα κανάλια μας βάσει της καμπύλης πυρκαγιάς σύμφωνα με το πρότυπο EN 1363-1.
  • Οι δοκιμές πυρκαγιάς διενεργούνται από πιστοποιημένα εργαστήρια δοκιμών, όπως το IBMB και το MPA Braunschweig.